Translate

luni, 20 octombrie 2008

Nu daţi banii pe prostii, luaţi parcare la copii

Ca o demnă fiică a societăţii de consum, mi-am petrecut câteva ore din weekend într-unul din locurile pierzaniei capitaliste: mall-ul din Vitan. Nu ca să admir peisajul, sau mai degrabă fauna bogată (deşi aş avea câteva comentarii şi pe tema asta), ci ca să cumpăr un cadou. Şi să văd un film. Şi ca să cumpăr nişte alte chestii. Adică SĂ CHELTUIESC NIŞTE BANI. În fond, de asta te duci la mall, nu? Intri, ţi se pune pata neagră pe creier şi începi să goleşti. Rafturi, carduri, buzunar... Chiar dacă nu cumperi cârpe şi zdrăngănele (de cărţi sau DVD-uri nu mai zic), tot ţi se face lehamite de atâta window-shopping, îţi pui fundul pe un scaun la o cârciumă, bei o cafea, mănânci o salată, un cartof prăjit, ceva... Poate rulează un film cu actorul tău preferat... sau măcar îţi e poftă de o porţie de nachos cu salsa şi intri la o comedie proastă numai ca să ai pretext să ronţăi... În fine, ideea e că, orice ai face acolo, tot laşi nişte bani. Acum, cu atât mai mult. Şi ştiţi de ce? Pentru că PARCAREA SE PLĂTEŞTE, oameni buni!!! Zece mii de lei vechi româneşti juma' de oră. Doi lei ora, adică. Tare, nu? OK, OK, primele 3 ore sunt gratuite până pe 30 noiembrie, parcă. Dacă aş avea timp, în semn de protest, mi-aş face drum pe la mall zilnic, aş parca maşina la ei fix preţ de două ore 59 de minute şi 59 de secunde şi după aia aş pleca. Şi m-aş întoarce. Şî tăt aşe de nouă ori, vorba ciobanului Gheo. Bine, cu adevărat interesant ar fi să vezi că toate maşinile din parcarea mall-ului fac chestia asta... Cum ar fi să punem de-un protest împotriva jecmănelii? Vorba aia, statul pedepseşte hoţii pentru că nu-i place concurenţa... Ne-am obişnuit să ne facă Fiscul la buzunare, da' şi mallu', tată? Păi unde o să ajungem în stilul ăsta??? Mai rămâne să mă amendeze poliţia pentru staţionare în loc nepermis când aştept la semafor...

P.S. Înainte să vă grăbiţi să mă faceţi zgârcită (chiar nu e cazul) vreau să precizez că nu suma e problema mea (vorba aia, unde-a mers mia, merge şi suta) ci principiul. Adică, dacă tot îşi lasă omu' banii de întreţinere la tine în dugheană, lasă-l măcar cu ăia de ţigări... Sau de ciungă, na, că ţigările s-au scumpit şi mai şi dăunează grav sănătăţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.