Translate

luni, 11 mai 2009

Românio, despăduchează-te, fată!


Nu ştiu dacă vi l-am mai zis, sau dacă îl ştiţi din altă parte, dar mi l-am amintit de curând: undeva la marginea oraşului, un bărbat cosea iarba din faţa unui bloc. La un moment dat, unii cu un planor, purtaţi aiurea de vânt, se izbesc de zidul blocului cam pe la etajul 6 şi după aceea cad la picioarele cosaşului. Ăsta îşi dă basca pe ceafă, se sprijină în coasă şi, cu înţelepciunea omului simplu, zice "Hm! Ţară de rahat, atentate de rahat...!"

Auziţi, doamna Udrea? Nu ziceţi că ar fi un slogan turistic excelent? Şi mai am idei... România poate fi promovată drept un fel de no man's land, sau the land of no reason. România - locul unde creierul devine inutil. România - locul unde poţi să iei logica, s-o scuipi şi după aia s-o foloseşti ca hârtie igienică. România - locul unde "Fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor va fi împărăţia cerurilor" capătă sens. România - locul unde, cu toate că tu ai maşina făcută muci pe partea stângă, rămâi şi fără permis, şi fără maşină, şi cu banii luaţi, pentru că tu nu ai acordat prioritate de dreapta. Aaaa... nu dreapta asta, cealaltă dreaptă... Acum înţeleg. Bine, asta dacă nu eşti preşedinte, că dacă eşti, poţi să-i tragi cu ceai Jack Daniel's până dimineaţa, să pleci la volan în văzul tuturor şi să ţi se rupă la flotă... Dar nu e cazul. Nu eşti preşedinte. Nici eu. Nici nu mi-aş dori să fiu vreodată. Nu al României. N-am nimic cu ea, e fată de comitet, arată bine, are de toate exact acolo unde trebuie, şi munte, şi mare, dar e plină de păduchi. Bipezi. Şi ăştia nu trec cu gaz. Sau, poate combinat cu un chibrit?...

12 comentarii:

  1. romania, tara paranormala. ca noi nu-i nimeni. cine intra aici, o face pe propria raspundere. iata un slogan excelent pentru turism.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfectă dreptate, Dan; excelent sloganul tău! Cum ar fi să punem la vamă "ROMANIA - ENTER AT YOUR OWN RISK"? Hm... Cred că ar fi cozi de aici până în Triunghiul Bermudelor, s-ar călca turiştii străini în picioare.

    Florin: da, e bun bancul, dar e aşa de triiiiist....

    RăspundețiȘtergere
  3. america- tara tuturor posibilitatilor. Romania- TARA LUI "SE POATE ORICE"...

    RăspundețiȘtergere
  4. O, daaaa... şi, cu cât e mai aberant lucrul pe care ţi-l propui sau de care te temi că s-ar putea întâmpla, cu atât sunt sorţi mai mari de izbândă. Oare se face lobotomie la cerere? Măcar să nu mai suferim...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai de ce credeti fratilor ca vin turistii la noi?
    E o experienta de viatza buna. Un coleg neamt imi spunea ca ii place in Romania mai mult decat in Germania. "Aici la voi pot face tot ce nu imi pot permite acasa." Si asta nu ca era el cine stie cine ci pentru simplul fapt ca ceea ce lui i se parea ceva extraordinar , aici era la ordinea zilei, ba chiar erai si dubios sa mergi pe o stradutza mica cu 20 km/h, sa lasi un pieton sa treaca doar pentru ca a descoperit el niste dungi pe mijlocul drumului, etc.
    Acum na fiecare cum poate . Motivele pentru care unii vor sa ramana sunt exact cele care care ii imping pe altii sa plece.
    Si cu cat din lene , nepasare, indiferenta sau comoditate vom ramane pasivi si nu ne vom apara drepturile, cu atat aberatiile vor lua caracter de lege. Na ca m-am descarcat. O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  6. Petru, I couldn't have said it better myself! Ai dreptate. Aduc eu motorina, că Tzuca n-o să aibă nevoie de ea prea curând... Of!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei, aşi!...de ce lobotomie? N-ar putea face unii(mai multicei, aşea!) VASECTOMIE? Că prevenţia e mama eradicării! Ce zici,Laura?

    "România, ţara în care, dacă nu eşti prost, eşti chiar prost!"

    RăspundețiȘtergere
  8. Daaaaaa! Şi pentru slogan, şi pentru propunerea de... prevenţie :D Ar fi foaaaaarte bine :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. A propos de titlu... Paduchii sunt cocotati in zonele paroase si purtatoare de coafura, nu? Drept in capul lu' Romanica... Trist..

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, da, în cap, dar unii mai pică din când în când şi ciupesc aşa de rău...

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.