Translate

vineri, 15 octombrie 2010

Stimulentele de dinainte şi ţigara de după


Ştiu, am aşteptări exagerate din partea şlehtei de la Palatul Victoria. Sunt conştientă că Dicţionarul Explicativ al Limbii Române e teritoriu virgin pentru cei mai mulţi dintre guvernanţii noştri, tocmai de aceea încerc să explic aici un lucru care mi-a făcut câri-câri pe creier de când cu protestele de la Finanţe: trăi-v-ar, STIMULENTUL se dă înainte de a face o acţiune, tocmai pentru a motiva, pentru a energiza, pentru a da un imbold în realizarea unei acţiuni viitoare. Pe baza criteriului de performanţă se dă BONUSUL, RECOMPENSA, RĂSPLATA. Deci: stimulentele sunt plătite celor de la ANAF ca să ne controleze mai cu talent, să scuture fiecare sertar, fiecare pliculeţ şi să ne întoarcă pe dos fiecare buzunar. În viitor. Dacă deja au făcut chestia asta şi au fost încununaţi de succesuri, adică na, cum ar veni, ca să înţeleagă şi domnul ministru Ialomiţianu, au atins vreo performanţă, le dai o primă, un bonus, o recompensă. Capisci? Nu poţi stimula ceva ce s-a consumat deja. Domnu' ministru, e ca şi cum aţi înghiţi Viagra după ce v-aţi luat deja o poşetă în cap pentru... lipsă de performanţă.

4 comentarii:

  1. Un stimulent pentru vigilenta, doamna! Hahaha! Nu bonus, nu recompensa, dah...

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura, asta imi aduce aminte de tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, a raposat in mai, la aproape 84 de ani...I-a dat bunicul matern o bucata de pamant, zicea el, bunicul..."ca stimulent, mai Dane, pentru ce ai facut toata viata pentru mine". Si tata i-a zis:"ca recompensa, bre, ca ce-am facut pentru mata A FOST,stimulent imi dai pentru ce ti-oi mai face de-aci-nainte...".
    Si stii care-i culmea , Laura? Tata nu pusese niciodata mana pe DEX :))

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.