Translate

duminică, 15 aprilie 2012

"Oare voi nu ştiţi că sunteţi Dumnezei?"


Nu ştiu dacă tu, cel care citeşti acum, eşti creştin. De fapt, nici nu contează. De crezut, sigur crezi în ceva. Dacă nu într-o divinitate, căreia îi spui Dumnezeu, Iehova sau Allah, atunci poate crezi în ştiinţă. Poate crezi în tine. Poate crezi în ziua de mâine. În orice ai crede, convingerile tale sunt cele care te ajută să mergi mai departe, or ăsta e mare lucru. Şi, atunci, Învierea e sărbătoarea ta. E ziua în care convingerile ţi se primenesc, se limpezesc şi capătă mai multă putere, cât să te ţină până la anul, pe vremea asta. Cât să poţi merge înainte. Lumina Învierii nu e în flacăra lumânării, e în flacăra din mintea şi sufletul tău. E sâmburele de nimic şi de tot care creşte în tine din clipa în care te-ai născut. Cel la care te întorci atunci când în afara ta nu găseşti decât umbre. Da, lumina din tine e cea care le risipeşte. Spune-i cum vrei. Eu îi spun Dumnezeu. Pentru că „Hristos nu e pe cruce; e în tine însuţi. Caută-l." Iar Hristosul din noi reuşeşte să revină la viaţă ori de câte ori ne întoarcem spre el. În fiecare zi, în fiecare clipă când gândurile noastre aruncă lumină peste întuneric. Hristos a înviat! Şi tu.


4 comentarii:

  1. Eu nu cred ca suntem Dumnezei...convingerile pe care la un moment dat le crezi limpezi seamana prea mult cu trufia..si in afara noastra nu sunt umbre ...e doar reflexia noastra..poate suntem atinsi in spiritul nostru cu ceva divinitate cum spui tu, dar hai sa nu ne urcam pe socluri sarmanele si plapandele suflete, sa incercam sa traim frumos si sincer...sunt atatea lucruri pe care le mai avem de invatat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea era că bunătatea din noi e bucăţica noastră de Dumnezeire. Dacă Bărbosul m-a făcut după chipul şi asemănarea Lui, înseamnă că nu sunt biată şi plăpândă, nu? "Asemănarea" nu cred că se referă la reprezentările grafice şi artistice ale Divinităţii... Iar citatul exact din Noul Testament (că m-ai stârnit să mă documentez) este: "Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?". Aşa că nu mă voi considera umilă, ci voi încerca să mă ridic la înălţimea Duhului Sfânt pe care, teoretic, cu toţii îl găzduim, doar că uneori îi dăm în cap şi îi spunem că nu e chiar aşa de şmecher. Ce să vezi? Este! Trebuie doar să ai încredere...

      Ștergere
    2. Mai degraba iubirea e bucatica noastra de Dumnezeire.. atat cat putem iubi,atat suntem atinsi...si sa iubim invatam greu...

      Ștergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.