Translate

miercuri, 13 februarie 2013

Înalt Prea Sfinţia S.A.

Popii fac afaceri. Ştiu, nu e nicio noutate aici. Suntem obişnuiţi să strecurăm bani între faldurile sutanelor la fiecare nuntă, botez, înmormântare sau sfinţire de... orice. Biserica pare să folosească serviciile consultantului japonez Nymika Nuymoka. Dar, cum spuneam, ştiam toate astea.

Noutatea e că, acum, popii s-au organizat în sereleuri. Ce-i al lor e al lor şi e pus deoparte, printre cele sfinte: firmele popeşti se cheamă ba Pelerinul Pati-Cof, (o preacuvioasă cofetărie-patiserie, cum ar veni) ba Chivotul Mare SRL (preacinstită firmă de construcţii) etc. Aşa zice ziarul Ring.
 
Popii au acţiuni şi la firme care oferă consultanţă  în afaceri. Mă întreb cum ar putea suna reclama sau sloganul unei astfel de firme? "Succes garantat de Sfântul Duh"? "Dumnezeu îţi arată calea spre succes"? "Nimiceşte-ţi concurenţa cu sabia Arhanghelului"?

Oare firmele popeşti care vând carburanţi - da, există şi popi benzinari - au obţinut marfa respectivă transformând apa în benzină? Hm, ăsta ar intra în categoria miracolelor la limita Codului Penal, deci poate că totuşi nu.

Săptămâna trecută, aflam că un popă făcea trafic cu etnobotanice. În fond, şi iarba dracului e tot de la Domnul, nu? Iar chimicalele din mizeriile alea otrăvitoare sunt făcute de om, omul e făcut de Creator, deci e OK. În fond, nu există nicio poruncă, a 11-a eventual, care să spună "Să nu te faci dealer de droguri".

BOR reuşise deja să mă enerveze anul trecut, de Paşte, cu lumânările "agreate de Patriarhie". Ete aci. Văd că recidivează cu graţie şi cucernicie.
 
Râdem noi, râdem, dar Biserica face toate afacerile astea, în condiţiile în care primeşte donaţii şi BANI DE LA STAT. Şi nici nu plăteşte taxe. Frate, popii sunt mai tari ca fraţii Mararu! Au deja Merţanele, modelul fără bombă.

4 comentarii:

  1. BOR e excesiv de bogata, intoleranta, lacoma si in general neiubitoare de oameni...Am fost recent la o inmormantare si am fost socata cat au jumulit popii pe bietele rude ale decedatului. Dezgustator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa este. De ce mijlocitori lacomi si fara scrupule, cind intre noi si Dumnezeu trebuie sa fie doar o rugaciune si credinta ca noi sintem parte din univers?

    In Vatra Dornei vechiul si frumosul Cazino a fost luat de inalt prea sfiintiile locului si lasat in paragina, acoperit cu urme de schele si plastice si covirsit de nepasarea onor proprietarilor.Si cite altele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cita dreptate!
    La Vatra Dornei inalt prea sfintii locului au devenit proprietari ai vechiului si frumosului Casino care de mai bine de 10 ani sta acoperit de ramasite de schele si plastice, categoric covirsit de nepasarea proprietarilor.

    Cind ma gindesc ca rugaciunea este o taina de impartasit doar cu Dumnezeu! Fara taxa pe minut sau pe cuvint.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,de acord cu voi.Hristos nu a infiintat nici o religie,oamenii nebuni si-au infiintat ei culte si religii prin care sa conduca lumea,adica prostimea,care trebuie tinuta in prostie si saracie.Astia nu sunt crestini,ei nu urmeaza scriptura.Astia sunt slujitorii diavolului fiindca satana e stapanul lor.Avem toate argumentele in scriptura,Hristos a scos o legiune de diavoli dintr-un nebun ce umbla printre morminte in cimitir - uite cre(s)tinii ce se bat sa pupe morti.
    Ei propovaduiesc suferinta si nevointa,lucruri neadevarate,caci asta inseamna iadul - suferinta.Domnul vrea ca oamenii sa fie fericiti,nu sa sufere.Este religia urii,a minciunii si a mortii.Cica asa scrie in biblie...Ce gluma buna.Papagalii astia nici macar nu au cercetat scripturile si au inteles ce au vrut ei din ele,adica ei sunt religia adevarata.Niste bolsevici puturosi,rai,lacomi,hoti,criminali si violatori,astia sunt retele de crima organizata,ei au facut toate razboaiele si relele din lume,trafic de armament si carne vie,droguri etc.Dar lasati ca vor plati cu totii pentru toate astea la judecata,Iar cel mai frumos lucru va fi ca nici macar nu vor sti ce ii asteapta si ii va lovi.
    Apoi mai au si tupeul si nesimtirea sa acuze oamenii buni pentru prostiile lor,se leaga de atei si evreii sionisti.L-au suparat pe Domnul si nu mai au scapare.Sunt dementi cu acte in regula,au viziuni si fac profetii,se cred apostoli si mantuitori.Se acuza intre ei ,le acuza pe tiganci vrajitoare,pai si ei fac aceleasi ritualuri vrajitoresti,de ce ei sunt buni,iar vrajitoarele nu?De ce nebunii de la Balaceanca sunt rai ca se cred Iisus,iar ei sunt buni,ca se cred Mesia?
    Astia nu au proprietatea cuvintelor,sunt schizofrenici si debili mintali.
    Revenind la averea bisericii,ei raspund ca primesc bani de la stat pentru ca asa a hotarat Cuza in secolul 19 dupa ce averile manastiresti au fost secularizate.Buna incercare.Dar de ce putorile astea nu sunt de acord sa-si primeasca averile inapoi si sa nu mai primeasca bani de la stat?E foarte simplu.Biserica de-a lungul anilor a pus mana pe alte averi ale statului,pamanturi,paduri,institutii etc. care au fost lasate in paragina.De ce au fost luate cu japca si nici macar nu au fost folosite in scopuri utile?Am auzit ca au luat chiar si spitale si le-au distrus.Deci dupa ce ca nu platesc taxe,primesc bani si au pus mana pe alte averi,le-au mai si distrus munca altor oameni,concomitent cu faptul ca nu au mai lasat nici pe altii sa le lucreze!
    Asta nu poate fi decat biserica satanei,caci nu are absolut nici o legatura cu Domnul,acesti pagani idolatri ce venereaza cadavre si practica ritualuri barbare si retrograde.
    Religiile,in frunte cu ortodoxia,sunt CANCERUL OMENIRII!

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.